Camilla Läckbergs böcker har gjort henne till miljonär

camilla_lackberg

Bild: camillalackberg.se

Camilla Läckberg är civilekonomen som sadlade om till författare, men hur gjorde hon det? Camilla har sedan barnsben haft en stark dragning till läskiga berättelser och mysterier, hon skrev sin första rysliga berättelse vid endast fem års ålder. Sedan så har det fortsatt genom åren med att hon själv läst många deckare och frossat i skräckfilmer. Trots att hon redan hade detta starka intresse och en skrivlust så valde hon ändå att utbilda sig till civilekonom och fick sedan jobb på bland annat Telia, hon märkte ganska snart att hon inte trivdes med sitt jobb och att hon längtade efter att göra något nytt. Vändpunkten kom när hon i födelsedagspresent av sin mamma och man fick en skrivkurs i kriminalskrivande, under kursens gång så skrev hon Isprinsessan som sedan blev till hennes debutbok. Boken gavs ut samtidigt som Camilla var nybliven mamma, detta stoppade inte henne ifrån att resa runt på olika bokhandlare runt om i Sverige för att marknadsföra sin debutbok. Här hade hon verkligen nytta av sina år på handel där hon lärt sig allt om marknadsföringens effekter.

Boken blev en hit och såldes som smör, Camilla fortsatte sitt skrivande och året efter debutboken kom ut så gav hon ut efterföljare Predikanten 2004, sedan följde Stenhuggaren 2005 och Olycksfågeln 2006. Hennes böcker sålde så bra att hon blev Sveriges mest sålda författare en tron som hon stannat på till än i dag. Hennes böcker har dessutom översatts till flera andra språk och säljer kanonbra i länder som Tyskland, Frankrike, Spanien och England och flera andra länder.

Sedan dess har hon också hunnit med Tyskungen 2007, Sjöjungfrun 2008, Fyrvaktaren 2009, Änglamakerskan 2011 och nu senast även Lejontämjaren. Men trots att hon har haft fullt upp med att skriva sina deckare, resa runt jorden för att marknadsföra dem och dessutom väldigt massa jobb med research och corrläsning så har hon haft tid att skriva sin egen barnboksserie vid namn Super- Charlie. Super- Charlie handlar om en bebis med superkrafter och har getts ut i tre delar hittills men flera är på gång.

I dag så jobbar Camilla med research till sin tionde deckare som ska få namnet Häxan. När boken kommer att ges ut vet hon inte än för privat så har hon även lite annat att tänka på. Hon väntar nämligen sitt fjärde barn tillsammans med kärleken och MMA fightaren Simon Sköld, barnet väntas födas i mars 2016. Men Camillas fans runt om i världen väntar förväntansfullt på den tionde deckaren i serien om nyfikna författaren Erika och hennes man polisman Patrik i Fjällbacka. Vad får de för mord att lösa tillsammans nästa gång? En sak är iallafall säker, det kommer att bli både grymt och läskig, ett signum för Camilla Läckbergs böcker. Hon brukar också alltid väva in en gammal historia som knyter in nutiden vilket gör hennes böcker till riktiga bladbläddrare. Vi hyser en förhoppning om att hennes Häxan ska komma ut lagom till semestern nästa år.